Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

De meserie sunt educatoare, iar asta cred ca spune totul in ceea ce priveste reciclarea, reutilizarea constienta a materialelor ce ne raman in general. Pe vremuri, cand eram eu copil, educatoarele reutilizau atat de multe, de la staniolul ce invelea bucati mici de ciocolata, care era intins meticulos si pastrat cu grija, pana la bucati de carton, resturi de la ascutirea creioanelor de colorat si lista este nesfarsita.

Personal, sunt fascinata de aceasta reutilizare a materialelor, e asa frumos sa dai o noua față unor obiecte care in general ajung doar la cosul de gunoi. De curand chiar, am avut un carnaval in gradinita unde lucrez si pentru ca fetita mea frecventeaza grupa colegelor la cei mai micuti ai unitatii de invatamant, am avut o ocazie minunata pentru a imi pune in aplicare creativitatea. Facusem o fustita din saci de gunoi, verzi si roz cu o fundita ce marca talia. Am creat aripioare din cate doua perechi suprapuse din carton decupat. Cartonul era de la cutiile coletelor pe care le primesc. In interior am reciclat niste plastic pe care l-am pictat cu tempera. Am prins aripile cu elastic, sa poata sta asemeni unui ghiozdanel. Pe cap, am facut o coronita din material moale de tip Eva foam, pe care am prins flori decupate din pahare de plastic. Am mai spus ca totul se refoloseste? Aveam tot dintr-un colet niste buline micute care au ajuns sclipiri metalice rozalii pe coronita. Pe spatele acesteia ai scris din buline numele fetitei mele. Am mai facut un cosulet dintr-un pahar de carton decorat cu ghem de ata moale pentru crosetat. Mi-a luat cred, mai bine de doua ore dar au fost niste ore care au meritat muncite. Am mai facut cu perforator din eva foam niste flori pe care le-am fixat pe niste paie din carton ramase de la ziua Alisei din luna martie.

In plus, cum bine stie toata lumea, Sabon are in colete niste bucati de polistiren pe care eu le-am imbinat si am creat fluturasi pe cadru din rola hartiei igienice- ca premii pentru costumele copiilor din grupa mea, costume din materiale reciclabile in cadrul Carnavalului.

Pe data de 8 și 9 aprilie, de la ora 17:00 – 19:00, cunoscuta actriță Monica Davidescu va fi colegă pentru o zi în magazinul Sabon din AFI Cotroceni, pentru a sprijini campania inițiata pentru Ziua Pământului

Cei interesați vor avea ocazia să cumpere un borcan de scrub (sau, de ce nu, mai multe!) chiar de la ea, produs din valoarea căruia Sabon va dona 10% asociației MaiMultVerde

Vor fi astfel parte dintr-un frumos proiect de reducere a deșeurilor și promovare a sustenabilității, cu satisfacția că printr-un mic gest, au făcut ca planeta noastră să fie un loc mai sănătos și mai fericit.

#reuse #renew #relove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *