Unghii fragile si exfoliate

          De ceva timp am inceput sa folosesc dizolvantul cu acetona de la Farmec. L-am cumparat la intamplare, pentru ca aveam nevoie de un dizolvant. Doar ca mi-a cam distrus unghiile.. Imi provoaca niste pete albicioase si unghiile se exfoliaza in acea zona. Culmea, pana la acest dizolvant nu aveam probleme de acest gen, unghiile mele chiar aratau bine si erau destul de tari.
     Ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca indiferent peste ce produse proaste dai, trebuie sa existe ceva care sa te ajute sa rezolvi problema survenita. ( daca apare vreuna) Si chiar daca pentru mine un produs poate fi ineficient, poate ca pentru voi va functiona. Suntem diferiti, avem organisme diferite si de aceea corpul nostru reactioneaza in mod diferit: ii prieste sau nu ceva anume; sau in alte cazuri, ii dauneaza.
        Ca sa scurtez povestea, am pus intr-un recipient micut sare de lamaie si bicarbonat de sodiu apoi am adaugat apa. Am tinut unghiile in acea ,,solutie” si, pacat ca nu le-am facut poze inainte, ca imediat dupa uscarea lor si-au schimbat aspectul dar mai ales felul cum se simt.( sunt mult mai tari)
   Am o idee si pentru acelea dintre voi care poate nu si-ar baga degetele cu totul in acel recipient.
 Ce-i drept, trebuie sa mentionez ca mainile trebuie clatite bine apoi cu apa, altfel raman usor lipicioase.
Asadar, se poate aplica ,,solutia” in cauza cu un betigas de urechi, prin masaj direct pe unghie. Nu e prima data cand apelez la bicarbonat si sare de lamaie, dar de fiecare data raman uimita de cat de repede imi reface unghiile. Si dupa cum bine stiti, bicarbonatul si sarea de lamaie au si efectul de albire pentru unghii. (inlatura nuanta galbena a unghiilor- daca este cazul ).
    Ca un sfat de incheiere, in cazul in care nu e neaparat necesar sa aplicati lac de unghii, se poate efectua un masaj rapid pe unghii si cuticule cu ulei de cocos. Sau daca vreti, aplicati uleiul de cocos precum o crema. Va avea un efect hidratant. ( si antibacterian 😀 )
     

       Astept sa imi impartasiti si voi trucuri!
                      Glam Kisses, dolls!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *