Special blonde

   Va spuneam ca mi-am vopsit parul blond. Multi ani am avut aceasta culoare in par si trebuie sa spun ca de fiecare data se resimte o hipersensibilitate a firului de par atunci cand este mai deschis la culoare. De la faptul ca firul de par se subtiaza mult, pana la realitatea ca  este foarte uscat, sunt multe inconveniente in a avea parul blond. Dar imi place si de multe ori revin la nuante de genul.

   De aceasta data  m-a vopsit G. (Iubitul meu ) – de fiecare data ma vopseste muuult mai bine decat m-ar vopsi chiar si o ,,specialista” cu toate ca el nu are nici o conexiune cu acest domeniu. Ce pot sa spun, cred ca sunt foarte norocoasa 😀
   Si ca sa revin la subiect, obiectul muncii a fost o nuanta de blond special- asa se numeste- un 12/89 de la Londa Professional Extra Rich Creme. Am avut nevoie de oxidant si trebuie sa specific faptul ca nu mi-am decolorat parul in prealabil. Nu mi l-am decolorat niciodata de fapt 😉 Am pornit treptat cu deschiderea nuantei parului acum cativa ani si nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea sa am parul blond si sa nu-mi stea foarte rau! 
  La radacini aveam nuanta naturala de vreo cativa cm. buni- un saten inchis si pe lungimi aveam amintirea vechii proceduri de vopsire- un saten deschis. Esential in procesul vopsirii a fost pentru mine mixtonul care este o culoare pura; iar eu dorind sa obtin un blond deschis, trebuia sa depasesc neaparat nuanta de portocaliu din par ce survine in cazul colorarii unui par de la inchis la deschis. Am avut nevoie de mixton albastru care ,,taie” / neutralizeaza nuanta portocalie- galbuie din par. 
   Sa o luam cu inceputul:
 ,, Vopseaua permanenta Londacolor cu microsfere Vitaflection da viata parului facandu-l sa radieze de culoare.
   -acopera parul alb pana la 100%
   -stralucire remarcabila in comparatie cu parul netratat
   -un parfum nou pentru mascarea mirosului de amoniac
   -toate nuantele permanente se pot combina intre ele
   -adaugati mixton cu o concentratie ridicata pentru a intensifica rezultatul “
   Inainte de a incepe intotdeauna trebuie sa purtam manusi si sa nu utilizam recipiente/ instrumente din metal.
    Cum am pregatit amestecul: in proportie de 1:2, adica: la 60 ml. cat contine tubul de vopsea am adaugat 120 ml. oxidant de 12%. (Pentru deschidere de 4-5 trepte- nuante)
    Prima data am amestecat vopseaua cu mixtonul care include tonuri pure de culoare- cu cat culoarea de baza este mai deschisa cu atat este necesara o cantitate mai mica de mixton. Trebuia sa folosesc aprox. 3-4 cm. dar am pus ,,la ochi” si a iesit bine.  Apoi am adaugat oxidantul si am amestecat. ( mai jos poze demonstrative)
     Prima data am aplicat vopseaua pe radacini si am lasat sa actioneze 60 min. 
 Dupa aceea am continuat aplicarea pe lungimi si am mai lasat vopseaua in par timp de 15-20 min.
   Cam asta a fost, la final am umezit parul cu apa, am emulsionat pe lungimi si varfuri si mi l-am spalat normal.
    Produsele folosite:
 

Vopseaua a costat aprox. 29 lei dintr-un magazin Pro Beauty Shop. Oxidantul si mixtonul le aveam din turele trecute, dar sunt acceptabile la pret si ele, plus ca oxidantul meu are 1000 ml si imi ajunge mult si bine 😉

    De mentionat faptul ca in primele zile parul meu arata intr-un fel, (ante-penultimul colaj) si avand in vedere faptul ca are reflexii, acum arata altfel in diferite lumini; in lumina artificiala- blitz tinde sa para usor galbui, dar nu este!
    Ce parere aveti? Astept mesajele/ opiniile voastre si nu uitati:
      Stay glamourous, pretty dolls!

10 thoughts on “Special blonde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *