Păreri

   The ice- bucket fail
   Observ cum tot mai multa lume devine plictisita de ceea ce vrea sa fie ,,spiritul de turma” dar in acelasi timp, tot mai multe persoane se adauga la grupul extins peste masura.
   E ca o moda ce apare si dispare periodic sub o ,,alta masca” la care participa cat mai multe ,,personaje” si ,,personalitati”, ca e ,,cool”. In mintea lor. Dar oare vreunul din ei sta sa priveasca dincolo de motive si nu stiu, adica pana la urma cine a initiat acest circ, la care toti participa cu drag ca niste mascote sub pretextul unei fapte miloase. Sa faci un bine cuiva, cu adevarat din suflet nu presupune expunere. Adica, spre exemplu nu donezi bani si apoi trambitezi. 
   O fapta buna din punctul meu de vedere- (vorbesc despre un eveniment la care am fost martora):
Iata urmatoarea situatie: parcarea unui magazin, vine un copil care cerseste bani. Persoana in cauza, cheama copilul si ii cumpara mancare! Ei, asta zic eu fapta buna. Si fara alte implicatii, pleaca de parca nu s-ar fi intamplat nimic, fara sa astepte vreo multumire. Dar aude. Auzim , toti cei de fata multumiri cum numai un suflet sarman stie sa adreseze. Indiferent de nationalitate, varsta sau orice altceva. Si cei din jur raman uimiti, cu o expresie pe chip de parca n-avea cum sa-i vina unui om asa idee… Si n-a fost nu stiu ce efort in fond, dar rezultatul.. Macar ,,nimicuri” de genul de ne-ar trece prin cap si apoi am putea sa spunem ca suntem… Cu mult deasupra celor pentru care,, spiritul de turma” conteaza. Oameni buni, faceti alegeri concrete, daca puteti ajuta persoane cu o situatie materiala mai deosebita, nu uitati ca orice gest marunt are valoare in ochii lor. Si sunt variante diverse prin care putem ajuta pe cineva daca vrem cu adevarat. Nu va folositi de un pretext nobil pentru a propaga niste mascarade ieftine. Fiindca prea multi fac propaganda pentru negativism si rautate, chiar si involuntar, dar asta-i alta poveste. 
   La final cu totii avem libera alegere: ,, ce sa fii in lumea asta? O copie sau originalul”. Fiti voi insiva si lasati bunatatea sa iasa la iveala. 
 Semnat: ,,o plictisita de tot ceea ce inseamna < spiritul de turma> “

    Acest articol se vrea a fi strict parerea mea personala( intrucat avem dreptul la opinie) si nu are intentia de a jigni/ ofensa pe nimeni.
   
         Remember, be glam, dolls!

2 thoughts on “Păreri”

  1. Ai dreptate.Și eu ca și tine m-am plictisit să văd oameni fără minte care-și toarnă găleți de apă-n cap fără să aibă măcar vreo idee despre ce este Ice Bucket Challenge sau măcar să ajute,unii fac chestia asta doar pentru că este „cool” din acest motiv am făcut ditamai postarea ( http://viatacuana.blogspot.ro/2014/09/other-stuff-als-ice-bucket-challenge.html) POATE,cineva își va deschide ochii și se va simți că urmând turma fără sens se face de rahat . 🙂

  2. Asa este…dar pana la urma oricine are dreptul sa faca ce doreste. Macar de nu s-ar mai si lauda cu asta. Oricum persoanele de acel gen (la care faci referire in articolul tau) nu se vor schimba si nici nu vor realiza macar ce stupide pot parea actiunile lor.
    Lasa ca va trece ,,moda" curand. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *