În calitate de român

   Majoritatea dintre noi ne plangem constant de neplacerile cauzate de tara in care traim si totusi, o data-n an ne amintim (sau nu neaparat) de bucuria de a fi roman. Nu se poate ca totul sa fie roz mereu si asta am invatat-o fiecare ,,pe propria-i piele”.
   Dar dincolo de fatada conform careia sarbatorim cu ,,mare mandrie” apartenenta la un popor/ tara pentru o singura zi in an ma face sa ma gandesc daca nu cumva suntem cam superficiali.
    Poate ca unii dintre noi avem nevoie de un ,,imbold” care sa ne aminteasca de adevarata valoare a tarii noastre. Era un banc: ,, – Vai da’ ce tara frumoasa aveti, pacat ca-i locuita!…”
       Pentru mine personal, legat de tara noastra, trebuie sa spun ca avem o istorie a poporului roman cam zbuciumata, vreo cateva suisuri si coborasuri, dar asta ne diferentiaza de alte popoare si avem foarte multe de invatat din comportamente si situatii. Dar lasand deoparte oamenii, personalitati si personaje, pentru ca trebuie sa recunoastem, ne mandrim cu mari artisti precum sculptori, pictori sau poeti; adevarata frumusete a Romaniei se afla in natura. Peisajele- munti, ape, toate
surprind prin frumusetea lor orice turist strain si asta trebuie sa ne faca mandrii cu adevarat.
     Fara nici o conotatie, stiti vorba ‘ceea: ,,Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!”
      Asadar papusi, gatiti-va cu drag si sarbatoriti ziua tarii noastre daca asta simtiti si asa considerati. Pana la urma in aceasta tara am crescut toti si cand spun asta vreau sa subliniez faptul ca ar trebui sa fim mandrii unii de altii, nu de realizari personale/ profesionale, cat mai degraba ca suntem un popor de oameni milosi, buni la suflet si cu un viitor frumos in fata.
      Ce parere aveti legat de acest subiect? Cred ca am putea dezbate la infinit pe aceasta tema, un lucru ramane cert: Avem o tara frumoasa si pentru asta este nevoie de un popor responsabil.
        Glam kisses, pretty dolls!

2 thoughts on “În calitate de român”

  1. Frumos articol,papusa scumpa si patrioata! Asa este,Romania e a noastra,nu trebuie abandonata si nici ponegrita…trebuie sa respectam eroii care s-au jertfit pt tara…si asta zi de zi,nu doar de 1 decembrie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *