Funny driving- mix

    Nu stiu ce-ati experimentat voi de-a lungul timpului la volan, dar eu de 4 ani jumate am trait multe- si asta intr-un oras relativ mic.. Deocamdata, ma amuz- sunt la stadiul de amintire; dar la momentele respective!- sper sa fiti receptive la hazul transmis. (A se citi ,,haz de necaz”)

    Zilele trecute mergeam linistita si ca intotdeauna- precauta, la participantii la trafic dar si la pietoni, era imposibil sa se lase fara peripetii.
 Am intalnit deseori ,,doritori de liniute” care fara sa ,,te-ntrebe” te trezesti ca merg in paralel cu tine, moment in care iti ranjesc isteric (as putea face o asociere cu o expresie/ sau mai multe d-ale lui Jim Carrey in momentele sale de ,,glorie”). Dar asta e o intreaga istorie…
    Oricum si persoana in cauza ,,concentrata” nu la drum evident din senin ajunge cu roata intr-o groapa frumoasa (doar cunoastem cu totii drumul patriei mama) iar eu ma trezesc cu parbrizul improscat de apa! Si nu asa, ci ca si cum ar fi aruncat o galeata plina direct pe parbrizul meu… Pe moment, fractiune de secunde( vreo 2- 3 asa) tendinta a fost de a inchide ochii; stiti sentimentul cand cineva arunca cu o galeata/ stropitoare/ pistol cu apa spre voi? Nimic mai periculos, dar cam aceeasi senzatie si atunci cand experimentam stranutul, la volan fiind- esti lipsit de vreo alegere- clar ca inchizi ochii. ,,Disperatul” in cauza s-a speriat si a incetinit din tentativa de ,,competitiv” si bine a facut, ca oricum il depaseam si-mi vedeam de drum.
 N-are rost sa spun ce-am mai intalnit pe drum; de la pietoni (o doamna in varsta cu un copil de mana) care efectiv mi s-au aruncat in fata masinii printr-un loc nesemnalizat pentru acestia- nici nu s-a sinchisit la sunetele disperate ale masinii ( claxon & frane chinuite) pana la soferi ce-ti taie calea numai cand te-apropii de ei, ca inainte n-au avut timp. Dar ce sa mai zic de aceia cand intr-o intersectie fiind, ei au prioritate si opresc si te intreaba din masina: ,,treci? Ca io cred ca trec dupa..” Tragi-comic, ca majoritatea poate ca n-au idee de reguli elementare de circulatie. Nu ca eu n-as gresi deloc, dar..
   Si de aceia care-si fac regula pe drumuri publice, nu acorda prioritate, apoi tot ei franeaza brusc in fata ta si se dau jos din masina, ca ei au gura mare.. Imi vine sa-i intreb, oare cine le-a mai dat si lor permis? Si-mi vine sa-i trimit in tarile calde sa-si ia zborul pe matura! Voi ce le-ati ura de bine? 
    Scriu acest articol amuzata pe moment, cu gandul ca noi astia mai ,,zdraveni” trebuie sa protejam ,,netotii” care au ajuns sa posede din greseala permisul de conducere. Adica, cineva ar trebui sa le fereasca manevrele periculoase/ necugetate pentru ca la final sa fim toti nevatamati. Si-acu, intrebarea ,,de baraj” cui ii place sa conduca? Insist sa precizez ca mie da! 
  Nu conduc de nevoie, conduc si cu placere si ma consider precauta/ priceputa intr-ale soferitului. Norocul meu ca am avut exemple pozitive alaturi si multumita lor sunt asa cum sunt acum! Nu doresc sa sune a lauda, dar simplul fapt de a avea alaturi mereu un sofer priceput face mult si asta te indruma, zic eu, pe drumul bun.
    Se zice ca soferia te invata si vreo cateva ,,injuraturi maiastre”, eu inca nu sunt sigura de asta, cert e ca ma perfectionez continuu. Voi?
    Apropo, asa ca de final de articol, cine mai conduce cu muzica-n timpane? 😀

  Surse foto: Pinterest*

      P.S.- sunt mereu pe faza si-n situatii suspecte, incetinesc rapid volumul 🙂
     
           Pana data viitoare, va salut si va spun,
                   Stay SAFE, pretty dolls cause life is irreplaceable! 
                       Ramaneti in siguranta, frumoase sunteti evident si viata e de neinlocuit!
   

8 thoughts on “Funny driving- mix”

  1. Condusul necesita un plus de rabdare de care eu nu beneficiez…rabdare cu soferii si pietonii ce nu respecta regulile(ca deh,de'aia sunt facute,sa fie incalcate 🙂 ),rabdare cu soselele vesnic in reparatie si cratere imense in asfalt,rabdare si iar rabdare….categoric nu e de mine!!! Ii cedez sotului aceasta"corvoada" 🙂

  2. si eu mi-am luat carnetul de conducere acum 18 ani si dupa o luna de zile ce cand l-am luat ,primul meu drum a fost pana la mare si inapoi acasa ,bineinteles a condus si sotul ,el tot incepator ,dar dupa ce am venit de la mare am constatat ca nu e de mine sofatul ,aveam impresia pe strada ca ma ,,sui'' pe toti si de atunci nu am mai condus si nici nu mi-am innoit carnetul ,acum nu am masina dar cat timp am avut nu am facut decat acel drum pana la mare si distanta dus intors este de aprox.1400 km

  3. Ce tare! Dar in acelasi timp inseamna ca iti si place; si eu eram incordata la volan inainte- daca la asta te referi 😀 Sau te referi la nervii pe care ni-i provoaca anumiti soferi? 🙂

    Acum sunt mai degraba Hotarata- zic eu
    Brutala- zic unii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *