De ce să îți schimbi rutina de îngrijire a părului și cum poți face asta

Părul fiecăruia dintre noi este atât de diferit. De la lungime, grosimea acestuia până la scalpul care uneori poate pune probleme de diferite feluri.

În nostalgia vremurilor de când eram copil, țin minte că am avut cam dintotdeauna părul foarte lung. Mama îmi spăla părul întâi cu un săpun solid, apoi cu un șampon, ca să fie mai curat, zicea ea. Vremurile s-au schimbat atât de mult, încât diversitatea de la raft uneori ne poate aduce în poziția de a alege mult prea rapid, poate ghidați numai de aspectul ambalajului- metodă foarte superficială în opinia mea. Sau, poate că ne alegem șamponul ghidați de ideea tipului de păr pe care credem/ știm că îl avem.

Personal, nu folosesc orice tip de șampon și nu din motive cum că aș fi vreo infatuată; ci mai exact pentru că m-am cam plictisit de experimente. Scalpul meu este unul sensibil în general. Părul, vopsit blond de foarte mulți ani. Cu toate acestea, mai remarc uneori produse care mă captivează dintr-un anume motiv. Și atunci, decid rapid că vreau să văd în ce fel mi se potrivește, cu un entuziasm și pozitivitate.

Toamna este anotimpul noilor începuturi: sunt născută într-o zi de miercuri- 13 septembrie; încep munca la grădinița la care lucrez; vacanța este pe final iar eu m-am resemnat cu ideea că noul anul școlar este chiar după colț. Acum mă întrevăd și din poziția de părinte, nu doar de management- educație, a unei grupe de copii. Și toate acestea mă entuziasmează. Îmi place să fiu pregătită, să notez să organizez totul cât mai corect. Astfel, mai marchez și cu anumite noutăți în rutinele mele de îngrijire.

Șamponul solid și Oțetul de păr cu extract de rodie de la Sabon sunt cele mai noi produse care pe mine personal m-au captivat. Nu îmi fac eu așteptări înainte de a încerca un produs, însă mă documentez. Astfel, șamponul inovator- curat și ecologic reinventează curățarea părului într-un mod cu totul și cu totul special.

Îmbogățit cu uleiuri botanice din regiunea mediteraneană: ulei de argan marocan și ulei de camelină, noul șampon solid de la SABON oferă tuturor tipurilor de păr o experiență blândă de curățare. Formula solidă se dizolvă cu ușurință în contact cu apa, transformându-se într-o spumă cremoasă.
Ideal pentru călătorii, șamponul solid este deosebit de ușor de transportat și depozitat. Se recomandă achiziționarea cutiei metalice complementară, o mică bijuterie art deco ce poate fi apoi reutilizată- transformată într-un mic sipet de amintiri pentru obiecte de preț, sau poate fi păstrată ca obiect decorativ. Datorită formulei sale fără adaos de apă și fără săpun, șamponul solid durează mai mult (cam 37 de spălări). Respectă fibra firului de păr și, de asemenea, nu conține conservanți, parabeni, sulfați și silicon.
Șamponul solid e disponibil în două arome-statement SABON: Green Rose și Iasomie. Cea din urmă aproximez eu că mi s-ar potrivi perfect ca urmare a preferințelor personale olfactive.

Noul oțet de păr cu extract de rodie, reprezintă o minune tradițională a naturii acum dintr-o perspectivă modernă, proaspătă, fructată.

Oțetul de fructe e din timpuri străvechi un remediu natural pentru a reda părului strălucirea și frumusețea. Cred că la un moment dat, marea majoritate am încercat utilizarea oțetului în ritualul de curățare. Aciditatea oțetului de rodie acționează pentru a lega strâns cuticulele, netezind întreaga fibră capilară, astfel încât să reflecte mai ușor lumina. Acest pH acid ajută, de asemenea, la neutralizarea efectelor de mătuire ale calcarului și apei dure, particule care se acumulează în timp și pot ascunde luciul natural al părului.
Precum utilizarea unui toner pe bază de acid în rutina de îngrijire a pielii, pentru a înlătura celulele moarte, poți folosi oțetul de păr pentru dizolvarea delicată a impurităților.
Această nouă formulă răcoritoare pe bază de apă este de origine naturală 99% și nu conține siliconi și uleiuri minerale.
Cum se ultilizează
După șamponare (și folosirea de mască), se aplică oțetul de rodie pe toată lungimea părului. Se masează cu vârful degetelor și va acționa timp de două minute. Clătește cu apă rece, pentru a maximiza strălucirea. Oțetul de păr trebuie folosit întotdeauna chiar înainte de ultima clătire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *