De ce nu rezista oja semipermanenta

     Te-ai documentat, urmezi pasii completi pentru aplicarea ojei semipermanente, toate produsele recomandate. Cu toate acestea, manichiura ta nu rezista, se ciobeste probabil pe varful unghiei, in lateral sau parca se desprinde chiar de la baza, pe masura ce unghiile cresc.
    Unde este greseala?  Probabil te gandesti ca este de vina calitatea produselor utilizate.
     Te-ai gandit vreodata la momentul pilirii unghiei? Fie ca o scurtezi sau doresti sa ii dai forma , folosesti pila iar acesta este un lucru bun; dar atentie mare ce fateta folosesti. Exersand inveti cel mai bine, iar eu am descoperit ca atunci cand netezesc prea mult varful unghiei si unghia in sine, cumva imi sabotez intreaga rezistenta, rezultatul final care nu va fi durabil. 

  Oricat de corect am eu grija sa aplic toate produsele pe unghie, aplic in strat foarte subtire, usuc folosind cea mai buna lampa si am grija sa nu curga in cuticula, sigilez varful unghiei, rezultatul final este afectat. Produsele nu mai adera atat de bine, pentru ca am netezit intens unghia care trebuia sa ramana cumva… poroasa. 


      Daca alegi sa nu pilesti (*superficial) absolut deloc suprafata unghiei si treci direct la aplicarea produselor necesare pentru manichiura semipermanenta… si acesta poate fi un detaliu care iti ,,saboteaza” rezistenta manichiurii. Unghiile cu oja semipermanenta nu rezista mai mult de o saptamana in acest caz, astfel ca trebuie sa ai in vedere pilirea fina a suprafetei unghiei. 

      De asemenea, cum am mai spus si in alte articole pe aceasta tema, nu uita de sigilarea atenta a varfului fiecarei unghii in parte.  

   Articolul acesta sta in draft de mult timp si pana acum am mai avut cateva manichiuri cu oja semipermanenta refacute. 

     Printre produse utilizate se enumera si ojele din colectia de iarna Santa is coming– un rosu cu subton roz si Frosty the Snowman– argintiu. Daca ti se pare prea mult, o manichiura numai in nuante cu sclipici fin, poti integra oricand lacul semipermanent pe o singura unghie, ori pe doua. 


      Daca tot vorbim despre culori intense, vreau sa-ti arat doua dintre nuantele Mattix, un ruj lichid cu aspect mat. Eu am nuantele Bad hair day si Better than chocolate. Primul este un rosu cu subton portocaliu, cel din urma este o nuanta de maro deschis, cu subton gri. 

   Oricat de frumoase mi s-ar parea culorile, textura si rezistenta, cele doua culori nu mi  se potrivesc deloc; nu imi vin bine aceste nuante. 
  Combinand cele doua rujuri Mattix, am obtinut o nuanta foarte interesanta, culoarea finala depinde foarte mult de cantitatea aplicata a fiecarei nuante. 

 

      Tu ai incercat rujurile Mattix? Dar ojele Winter Collection? Nu mai este mult din iarna, insa asta nu te poate impiedica sa-ti alegi oja semipermanenta in nuanta perfecta pentru tine!

   
                           Stay glam, loves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *