Cum să îți păstrezi bijuteriile Pandora curate dar mai ales, strălucitoare

     Am mai scris despre curățarea bijuteriilor Pandora într-un articol și am mai menționat în unele postări despre variante de a le menține curate, dar ceea ce am încercat de curând este cu totul diferit. Articolele cu tematica Pandora cât și despre curățarea acestora sunt printre cele mai citite pe blog, lucru care m-a motivat să scriu din nou, subiectul este de interes maxim.
    Dacă porţi bijuterii Pandora, vei observa ca acest argint este diferit de argintul clasic, rezistent pe care îl știm cu toții. 
 Părerile se împart pornind de la idei cum că, argintul destinat acestor bijuterii nu ar fi cel mai calitativ și în nici un caz nu ar fi pur, poate mai degrabă un aliaj, o combinație de metale care scad drastic calitatea. Alte idei susțin realitatea, în final bijuteriile Pandora sunt foarte fragile, se recomandă îndepărtarea acestora la somn și a se feri de contactul cu apa. 


    O atenție sporită (*susțin această idee) este a se feri contactul bijuteriilor cu soluțiile pentru curățenie deoarece se pătează, oxidează, poate iremediabil.
    Totuși, cu puțină atenție, eu cred că orice bijuterii pot reveni la starea inițială, în caz că au oxidat, ori s-au pătat. Această oxidare poate fi și un proces natural, în cazul contactului bijuteriilor cu PH-ul acid al pielii, cu siguranță brățările Pandora se vor înnegri sau vor căpăta o culoare ruginie, inestetică. Mi se întâmpla și mie în trecut și am constatat că, cel mai mare factor al unui ph acid al pielii îl constituie apa plată pe care o consum. Cea mai bună apă plată este în opinia mea, Carpatina, cu un PH de 8,3
   
     Oricum ar fi, o iubitoare de bijuterii Pandora va știi că odată cu bucuria de a avea la încheietură cele mai speciale pandantive/ charmuri, vine și necesitatea de a le păstra cât mai strălucitoare, curate. 
               Altfel, te mai bucuri la fel de mult de ele, când sunt mate și ,,lipsite de viaţă” ?


       Despre lavete care curăță bine brățările am mai scris, dar nimic nu se compară cu șervețelele Connoisseurs. Acestea curăță foarte ușor și oferă o strălucire pe care nu o aveau bijuteriile nici la început, noi fiind.
   Patru brățări, 10 charmuri, un clips, două perechi de cercei, un inel de aur și două verighete, atât de mult am reușit să curăţ cu un singur șervețel Connoisseurs cam de 7 cm, aparent prea mic. Dar negreala rezultată, rămasă pe mâini și pe șervețel, a scos la iveală cele mai frumoase bijuterii și m-am bucurat nespus să le văd cum pot străluci, la capacitate maximă.
     Șervețelele acestea vin ambalate într-un recipient- cutiuță de plastic care se închide foarte bine și sunt 25 la număr. Am folosit unul singur pentru curățarea tuturor bijuteriilor, rămâne de văzut când le voi mai curăța iar, poate de Crăciun? 
*Inainte de curatare
*Dupa curatare. Revin cu o poza mai clara
   Șervețelele Connoisseurs costă 39 lei + 16/ 17 lei transport, fă un calcul scurt și spune-mi ce crezi, bijuteriile Pandora merită cea mai bună îngrijire?
   Următoarea mea dorință este să mai încerc de aici poate un kit Sonic Dazzle sau cutia cu soluția pentru curățat argint.
                                                Tu cum îți păstrezi  bijuteriile curate ?
                   Stay glam, loves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *