Cum sa ai unghii frumoase cu oja semipermanenta

     
    Cred ca rezistenta este criteriul principal atunci cand vorbim despre un lac de unghii, as mai adauga aici si gradul de pigmentare al nuantei.
    Am mai scris despre oja semipermanenta iar acum m-am gandit sa revin cu alte informatii in completare.

   Am inceput sa folosesc un produs pentru pregatirea unghiei inainte de aplicarea lacului semi, cat si o baza speciala. Pregatirea unghiei cat si aplicarea unei baze speciale conteaza mult, acestea vor asigura aderenta lacului si daca sunt utilizate corect, pot contribui si la gradul de rezistenta

                          Cupio nail prep & Cupio nail bonder sunt noile mele achizitii. 

     Nail prep se foloseste primul. Acesta este un lichid cu rol de deshidratare, prevenirea micozelor si reglarea ph-ului. Se aplica in strat subtire si se usuca la aer.
   Sticluta are o pensula incorporata in capac si are 11 ml.

     Dupa nail prep Cupio eu astept cateva minute si aplic nail bonder, care este un agent de adeziune fara acid. Neavand acid, aceasta varianta de produs este mai putin nociva pentru unghii. Nu aveti nevoie de un bonder cu acid decat in situatia unor maini care transpira excesiv, pentru a facilita aplicarea unor lacuri semi care sa reziste pe unghie.

   Asadar, nail bonder Cupio se utilizeaza pentru cresterea aderentei la unghie a straturilor de oja aplicate, asemeni unei baze.
    Cantitatea este de 15 ml iar dupa aplicare unghia ramane cu un aspect lucios. Se usuca destul de repede si se poate trece la aplicarea ojei semipermanente.


    Un alt aspect important pentru oja semipermanenta este atentia la primul strat: aplicat foarte subtire, nu atingeti cuticula, aplicati cu atentie pe toata suprafata unghiei, cat mai uniform, pe lateral si mai ales atentie la sigilarea unghiei, varful unghiei trebuie si acesta acoperit foarte bine cu lac.
    Lucrati cam la doua unghii, astfel puteti preveni scurgerea lacului in cuticule, sau pe piele. Daca se intampla totusi sa curga lac, puteti curata cu ajutorul spatulei din metal, inainte de a aseza degetele in lampa la uscare.
   Este de preferat ca toate straturile de oja semipermanenta sa fie cat mai subtiri, lampa uv led va usca mult mai bine si cu siguranta rezultatul va fi unul bun. Sunt suficiente doua straturi, uneori aplic chiar si trei dar depinde de gradul de pigmentare al ojei.
    Eu folosesc numai oja semipermanenta  3 in 1, este mult mai usor de aplicat.

     Pentru pauzele dintre aplicarile de oja semi, va recomand sa incercati Eveline 8 in 1 total action, produsul asta reface unghiile complet, este cel mai bun tratament pentru regenerarea unghiilor

       Aplicata corect, oja semipermanenta poate rezista relativ bine, cel mai mult depinde de cata grija aveti de unghiile voastre. Daca sunteti neindemanatice si neatente ca mine, sa nu va asteptati la unghii de fier. In a doua zi de la aplicare, am reusit sa-mi ating cu cutitul unghia de la degetul aratator. Sau daca nu aveti masina de spalat vase, asemenea. Statul cu mainile in apa calda faciliteaza decojirea urgenta chiar si a ojelor semi. Noroc cu vremea si caldurile astea, mai mult utilizez apa rece. 

Asa arata unghiile mele facute cam de 5 zile.
     Asadar , conteaza foarte mult produsele folosite pentru niste unghii frumoase, dar este important si cat de atente sunteti in general. 

     Aplicarea ojei semipermanente poate fi chiar distractiva, totul este sa cautati produsele potrivite, cat mai calitative si mai ales sa va documentati putin, inainte de a alege sa vi le faceti sigure acasa. Puteti apela chiar si la un curs de baza.

      Ce purtati astazi pe unghii? 

                   Stay glam, loves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *