Cum extragem gelul din Aloe Vera

 Aloe vera este o planta exotica africana care face parte din familia Liliopsida, iar proprietatile sale terapeutice sunt cunoscute inca din timpuri stravechi. De cele mai multe ori extractele de aloe se folosesc pentru uz extern, dar exista si dezbateri pe tema utilizarii pentru afectiuni interne. Aloe Vera contine mai mult de 75 de compusi nutritivi si alti 200 de componenti, printre care 20 minerale, 18 aminoacizi si 12 vitamine. Datorita calitatilor, sucurile si gelurile de aloe sunt utilizate cu succes  in compozitia produselor cosmetice avand efect antiinflamator, calmant, de tonifiere, hidratant si de protectie a pielii.

 Ce putem trata cu gelul de Aloe Vera?
– cicatrizeaza ranile superficiale dar nu e indicat in folosirea pentru rani adanci.
– poate trata anumite eczeme, poate calma pielea uscata, iritata sau arsurile solare.( elimina bacteriile si riscurile de infectii)
– amelioreaza simptomele psoriazisului
– tratarea tenului acneic cu seva proaspata din aloe
– vergeturile
– indepartarea matretei
– mai sunt diverse discutii legate de tratarea anumitor boli cu aloe, dar in acelasi timp se considera a fi periculos pentru organism.
    Acum sa va spun la ce folosesc eu gelul din Aloe Vera. Imi prepar masca de par utilizand acest gel impreuna cu doua lingurite de ulei de cocos. Aloe contine vitamina A, B, E si minerale precum fosfor, potasiu, calciu, fier, zinc, indispensabile pentru un par sanatos.
Beneficii: activeaza microcirculatia, favorizeaza reproducerea celulara la nivelul scalpului, inchide porii si intareste radacina parului, revitalizeaza si hidrateaza varfurile despicate.
Rezultate in urma utilizarii de aloe:
Parul se descalceste mai usor, capata volum si devine mai suplu.
Cum obtin eu gelul din aloe vera

– se taie solzisori ascutiti din marginea frunzei de aloe ca sa nu incomodeze atunci cand se tine aloe in mana

– sectionez aloe vera pe grosime astfel incat sa obtin doua jumatati de frunzulita

– se ia o bucata de aloe si se da pe razatoare pe partea interioara de unde va fi extras gelul. Apoi se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aloe.

-dupa ce s-a dat pe razatoare, observam ca au ramas parti din aloe vera ca niste fasiute subtirele care nu sunt necesare intrucat dorim sa obtinem gelul. (Iar acele fasiute pot fi iritante pentru piele) A se tine cont de faptul ca acele bucatele razuite pot provoca senzatii de usturimi/ mancarimi ale pielii; prin urmare ne dorim gelul. Se va plasa latul cutitului peste ceea ce am razuit mai devreme, cu intentia de a presa aloe, iar gelul se va scurge deoparte. Ca sa facem treaba mai usoara, blatul  de lemn pe care se desfasoara operatiunea va fi tinut usor inclinat deasupra unui recipient- pentru a colecta gelul care ne intereseaza.

 Sau puteti folosi o presa de usturoi, ramane doar ca voi sa gasiti modalitatea cea mai simpla de extractie.

O alta modalitate simpla ar fi utilizarea unei linguri pentru a extrage din aloe gelul.

*sursa foto: Pinterest

*sursa foto: Pinterest
   Am incercat si eu cea de-a doua metoda. Dupa ce am extras gelul a fost necesar sa-l maruntesc cu cutitul pentru a fi mai usor de aplicat. (Nimeni nu vrea ghemotoace de gel de aloe prin par, nu? Si vrem ca aplicarea sa fie cat mai facila pentru un rezultat optim)

Dupa adaugarea uleiului de cocos. ( care este solid pana la temperatura de 20-25 grade dupa care devine lichid.)

           Scurt update legat de aplicarea mastii: (din prea mult avant am uitat sa vorbesc si despre acest aspect 😀 )   * Aplic incepand de la scalp si continui pe lungimi, insistand la varfuri. Mare atentie, nu va sprijiniti cu capul de vreo perna care va e draga, riscati sa se pateze. In acest sens, puteti pune pe cap o casca de genul celor folosite la dus, sau pentru un efect mai rapid al mastii incalziti un prosop apoi infasurati-l in jurul parului.
  Este bine sa tineti cat de mult posibil masca in par, se poate dormi chiar cu ea.( se va aplica seara)  Daca nu aveti timp, sau rabdare cam jumatate de ora- o ora va fi de ajuns. Mare atentie la momentul spalarii, pentru a nu ramane cu radacinile uleioase, spalati parul de cel putin doua ori cu un sampon care face multa spuma.

     Datorita beneficiilor sale, uleiul de cocos isi merita un review detaliat, asadar vom vorbi despre el curand.
  Cam asta a fost cu masca de par pe care mi-o prepar eu. Astept sa-mi spuneti daca ati mai folosit gelul de aloe in aceasta combinatie si cum vi se pare.    
   Desigur ca se pot adauga diverse la aceasta masca, in functie de ceea ce avem la indemana, sau ce consideram ca trebuie sa-i oferim parului, precum: vitamina A, ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de masline sau chiar putina miere.
    Pana data viitoare,
       Kisses for glam dolls!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *