Controlul anxietatii

   V-ati simtit vreodata depasite de situatie, sau rusinate uneori- chiar daca nu aveati motive? Eu una sunt o persoana foarte emotiva si daca nu ma simt confortabil emotional intr-o situatie incerc pe cat posibil sa evit factorii declansatori sau persoanele in cauza. Dar ce ne facem atunci cand aparent nu avem nici o cale de iesire si trebuie sa facem fata situatiei cumva? Pe ce ne bazam pentru a elimina stresul? M-am gandit sa va enumar niste ,,solutii” simple dar care pe mine ma calmeaza relativ.

    1. Identificarea problemei. Vi s-a intamplat vreodata sa fiti stresate fara a sti cu certitudine motivul? Pe mine personal ma ajuta o discutie cu o persoana apropiata (cea mai buna prietena sau G.) 
    Identificand problema- numind-o putem realiza ca de multe ori se intampla sa fie o consecinta a inlantuirii unor ,,nimicuri”/ lucruri nesemnificative. 
   2. Concentrarea pe respiratie. Da, poate parea stupid/ aiurea dar cand ne agitam si suntem stresate se accelereaza si ritmul respiratiei devenind mai alert. De aceea este bine sa tragem aer adanc in piept si sa ne linistim.
    3. Chiar daca poate parea confortabil sa ,,ne odihnim in pat” pe simplul motiv ca suntem suparate, acest aspect se poate sa ne agite mai tare. Mie una, imi adanceste ,,problema” si de multe ori poate ca este mai bine sa ne cautam ocupatie- gandim lucrurile altfel la calm. 
    4. Ceea ce ma linisteste si ma relaxeaza este sa ascult muzica. In functie de dispozitie/ daca am chef- inspiratie imi place sa realizez machiaje, sau sa desenez. 
    5. Mentinerea perspectivei. Cel mai aiurea moment cand experimentam ,,anxietatea” este gandul ca aceste sentimente ne fac rau si pare asa de greu de imaginat ca totul ar putea reveni la normal. Dar intotdeauna cand experimentez ceva neplacut/ sau sunt intr-o dispozitie proasta imi spun ca aceste momente nu vor dura mult si incerc sa ma calmez folosindu-ma de amintiri placute. 
    Fie ca suferim sau nu de anxietate sau pur si simplu suntem niste persoane extrem de emotive, sau care analizeaza orice detaliu nesemnificativ, este bine sa ne mentinem pe partea de optimism si sa nu uitam ca viata este asa cum ne-o facem. Adevarat, nu toti suntem persoane puternice, dar la final totul este o alegere. Tu alegi daca vrei sa fii fericit, sau nefericit- analizand orice detaliu al fiintei noastre si a ceea ce ne inconjoara, ne complicam viata. Eu ma concentrez pe ceea ce ma face fericita. 
    Voi cum va calmati in momente de anxietate?
     Glam kisses, dolls!

2 thoughts on “Controlul anxietatii”

  1. Anxietatea o combat de cele mai multe ori facand lucruri care imi distrag atentia de la cauza emotiei respective: ascult muzica,imi pictez unghiile,ma joc cu copiii mei,privesc fotografii din telefonul meu sau ma uit peste desenele fiicei mele.Asta depinde de situatia in care ma aflu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *