Cele mai frumoase fotografii din viața unei femei

Undeva prin săptămâna 33/34 de sarcină am realizat că îmi doresc niște altfel de fotografii… cu mine, cu noi, neapărat cu Mr. G. , fără el pentru mine nu ar fi avut vreo însemnătate.

Ce-i drept, noi vorbiserăm mai demult că ne dorim niște fotografii mai deosebite împreună, realizate de un profesionist; numai că, parcă așteptam o anume ocazie. Oportunitatea deosebită a venit o dată cu sarcina și ne doream niște poze în aer liber. Am avut mereu senzația că într-un studio am fi prea crispați pentru niște fotografii făcute ,,la comandă”; cu atât mai mult când intru destul de greu ,,în atmosferă” și cu greu, știu, mi se smulge un zâmbet. Plănuiam, chiar ne-am decis pentru niște poze de familie, burtica de femeie însărcinată începea să se contureze și era ideal pentru că mă simțeam încă ,,în formă”. Frigul și vremea de afară ne-au determinat să ne reorientăm fix spre ceea ce nu îmi doream și anume un studio. Căutând diverși profesioniști și studiindu-le munca, mulți m-au dezamăgit din mai multe privințe, printre care, principalul aspect fiind costumația/ hainele oferite și stilul mult prea… dezbrăcat. Probabil că multora le place stilul boudoir dar nu este pentru mine și nu aș fi avut ce să fac cu astfel de fotografii, cu mult mai mult nici nu m-aș fi simțit confortabil să le fac. Pentru că da, cine își cumpără astfel de rochii, numai pentru a fi purtate poate că… doar o dată? Am ales extraordinar de bine fotograful care s-a ocupat de noi și cu această ocazie îi mulțumesc din nou, pentru tot. Pentru deschiderea către preferințele personale, pentru oferta modificată încât am primit mai mult decât ceea ce ne doream, pentru profesionalism, pentru munca depusă.

Am avut oportunitatea de a descoperi cartea cu personalitate și am profitat de ocazie, să transform frumoasele fotografii despre care spuneam mai sus, într-un album. Experiența în sine a fost una plăcută, de la ușurința cu care se încarcă fotografiile până la faptul că acestea rămân salvate, chiar dacă se întâmplă din greșeală să ieși de pe pagina site-ului. (*ceea ce mi s-a tot întâmplat de câteva ori, dar nu am fost nevoită să o iau de la capăt)

Ce e așa interesant la cartea asta? Au niște modele prestabilite, care se pot oferi mamei, iubitului, fratelui, ori poate sunt despre copil și vin pe fiecare a doua pagină cu un text destul de frumos redactat. Acest text se poate redacta, personalizând după propria dorință, folosind cuvintele dorite. Eu nu mi-am dorit un text anume, poate că niciodată nu mi-au plăcut jurnalele; am avut mereu senzația că sentimentele și poveștile personale sunt pentru a fi spuse, ori păstrate în suflet, nici vorbă de a fi așa expuse.

Oricum, ideea în sine este foarte frumoasă. Coperta mi-a fost personalizată, am rugat să se adauge numele bebelușei pentru că fotografiile îi erau dedicate ei. Coperta este destul de solidă, foile cărții pe măsură, singurul detaliu poate, ce mi-aș fi dorit, ca fotografiile la print să iasă mai luminoase, întrucât parcă sunt o idee cam întunecate. Dacă vă asigurați că aveți în vedere acest aspect, o să obțineți o cărticică frumoasă, care vă va bucura maxim.

Ce părere ai despre fotografiile de familie și cele realizate în perioada sarcinii? Dacă ai ocazia, nu sta pe gânduri să faci astfel de poze, marchează un moment așa frumos și te vei bucura mult atunci când îți vei aminti și le vei privi cu drag. Și mai ales, printează un album dedicat, sau mai bine, o carte personalizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *