Bucurii de 2019

Undeva prin luna iunie a anului trecut, stăteam de vorbă cu o prietenă la piscină și fără să-mi dau seama, discuția noastră a cuprins cel mai mult subiectul despre viața de femeie însărcinată, apoi viața de mamă… Sigur că, ceea ce NU știam eu pe atunci este că aveam deja câteva săptămâni de când, ceva deosebit începea să prindă contur și să crească în interiorul meu.

Apoi, am mai avut de efectuat câteva zile de serviciu până când să intru în concediul de vară și nu reușeam să înțeleg ce-i cu somnul care m-a cuprins așa intens, încât beam cea mai tare cafea degeaba. Acum scriu acest articol la 31 săptămâni și 6 zile și pot să spun că mare parte din sarcină a trecut și repede dar timpul s-a derulat în aceeași măsură și lent.

Făceam un test de sarcină tot în luna iunie, când am vrut să mă asigur despre ceea ce intuiam; cu toate că, nu aveam o simptomatologie care să declare evident ,,instalarea” unui bebeluș, dar cred că atunci când apare sarcina, într-un fel sau altul, sigur știi.

Am mers apoi imediat la farmacie, să cumpăr un test pentru determinarea săptămânii de sarcină întrucât știam despre existența unui astfel de produs. Acolo, farmacista m-a întrebat în ce măsură afișează testul corectitudinea numărului de săptămâni în sarcină. În sinea mea am reacționat contrariată; ,,Serios? Tu ar trebui să știi mai bine decât mine.” Dar am plecat grăbită răspunzând simplu că este prima oară când încerc un astfel de test. Acasă, testul cu numărul de săptămâni mi-a indicat ceea ce știam deja și a fost ca o surpriză specială ce urma să anunțe o perioadă relativ frumoasă, fără complicații, care nu îmi vine să cred, dar se apropie de final.

Au urmat împliniri profesionale, completate de cea mai mare bucurie sufletească de natură personală. Pentru tine ce a însemnat sarcina, cum te-ai simțit atunci când ai aflat că te pregătești să devii mamă, dar mai ales, cum este să simți conexiunea cu cea mai așteptată și dorită ființă, din interiorul tău?

2 thoughts on “Bucurii de 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *