Bijuterii Pandora stralucitoare ca in prima zi

       In aprilie se face un an de cand cu bratarile Pandora iar eu deja ma gandesc la oferta 1+ 1 care a fost anul trecut, ziua Glamour.
   Am scris de atunci cateva articole legat de Pandora, treptat am tot adaugat una alta pe bratara cu inchizatoare inima pavĂ©, pe cealalta o pastrez simpla de cand am schimbat-o. Si inca mai adaug cate o mica dorinta in mintea mea. 

   Nu mai stiu daca v-am vorbit despre faptul ca a fost nevoie sa schimb bratara cu inchizatoare inima simpla, pentru ca imi cadea de la mana, se deschidea singura. Cu multe explicatii date in magazin si aratand vanzatoarelor mesajul de confirmare privind conditiile de garantie primit de la pagina oficiala de Facebook Pandora, am reusit sa inlocuiesc bratara problematica. Dar nu vreau sa insist pe acest aspect, zic doar ca pentru a beneficia de anumite drepturi normale uneori e bine sa vorbim clar si raspicat, pentru ca nu o va face nimeni in numele nostru si nu mereu se vor solutiona de la sine anumite necesitati.

   De atunci, din aprilie, de fapt chiar de dinainte, am intrat in niste grupuri de iubitoare/ posesoare Pandora unde multe persoane isi ofera ajutorul neconditionat, iar acesta mi se pare un lucru foarte frumos.
    Au fost persoane care m-au ajutat sa cumpar charmuri retrase si apoi mi le-au trimis, fara ca macar sa perceapa vreun comision. 

   Dar cel mai mult m-am bucurat sa intru in posesia unor lavete pentru curatarea argintului de la Bijou Brigitte. Pe acestea mi le-a cumparat o persoana dintr-o bijuterie din Bucuresti, cu 5 lei bucata si mi le-a trimis prin posta. 


   Sunt niste lavete din material impregnate cu o solutie de curatare, iar prin utilizarea acesteia se pot curata perfect bratarile Pandora si charmurile aferente. Curata perfect chiar si filetul bratarilor sau zone greu accesibile din argint. Pe masura ce curata, laveta se innegreste, semn ca isi face treaba eficient. 
    Am mai folosit laveta Bijou Brigitte si pentru verighete sau alte inele de aur si cercei, lantisoare si le-a lasat ca noi.
     Laveta aceasta este solutia perfecta pentru curatarea sigura, desi am mai aflat despre diverse idei pe care le-am pus sau nu in practica.
     Oficial, Pandora recomanda curatarea bijuteriilor cu detergent lichid de vase si apa calda, dar nu intotdeauna poate fi suficient.
     Mie una spre exemplu, mi se innegreste degetul inelar al mainii drepte, de jur imprejurul inelului de aur, dar nu si pe verigheta- la mana stanga. Daca port inelul cu pietricica mai mare la mana dreapta, innegreste pielea mai rau. Citisem undeva ca ar putea fi situatii/ probleme de sanatate (ceea ce nu prea cred) ci poate alte informatii care indica un ph mai acid al pielii. (In anumite anotimpuri, cred ca vara nu mi se intampla deloc) Se spala usor acea negreala, dar e oarecum enervant, am pus chiar si pe seama starilor de spirit. 

     Am incercat o data curatarea cu pasta de dinti si o periuta veche, moale si bratarile straluceau ca noi noute. Mai mult am vrut sa-mi curat zone greu accesibile precum inimioara de la charmul casuta si clipsul inima infinitului, care oxideaza grozav in zona din interiorul pietricelelor. Mi s-a spus ca isi vor pierde luciul frumos datorita acestui obicei de aceea am renuntat, desi simplifica mult curatarea.
   Bicarbonatul, sau fierberea bijuteriilor invelite in folie de aluminiu chiar nu le-am incercat si mi se par oarecum daunatoare. 

  Citeam prin comentariile unor postari sfaturi de curatare cu ajutorului unui Cif pentru inox. Gasind un astfel de Cif prin magazine, am pozat produsul cu intentia de a intreba cine l-a folosit si nu mare mi-a fost mirarea sa descopar replici acide care ma certau de-a binelea (arogant) …
 Se pare ca utilizatoarele de Cif au stat ascunse, vreme in care eu mi-o luam cu replici care mai de care;
Cum as putea macar sa asociez Pandora cu Cif? 
Ori, oare eu mi-as pune asa ceva pe ten, de ce sa trec prin astfel de tratament asemenea bijuterii? 
Mai am si pretentia de a beneficia de garantii?
                   Si multe, multe altele cand de fapt eu doream doar sa verific o informatie gasita in cateva randuri ale unor postari…
    De atunci analizez doar postarile ce prezinta interes, este plin de ,,dramatism” pe unul din aceste grupuri si am ramas in acel grup doar pentru a ma delecta vizual cu imagini ale acelor bijuterii. 

    Pentru ca am mereu un sapun solid Protex Herbal in baie pentru curatarea pensulelor de machiaj, uneori trec peste bijuteriile Pandora cu putina spuma pentru o curatare rapida. Nu curata neaparat pandantive oxidate, dar imi place cum Protex restabileste luciul specific al bratarilor.
    Am mai auzit recomandari legat de o laveta din Lidl, insa despre aceea nu stiu ce sa spun pentru ca nu am incercat-o inca. 

     Voi cum va pastrati bijuteriile Pandora curate si stralucitoare? 
Aceasta este una dintre bratari, pozata prin decembrie- proaspat curatata!

              Nu uitati, mesajele voastre conteaza!

                             Stay glam, loves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *