Amintiri insorite

     Cat de mult iubim soarele? Priviri prinse intr-o raza de soare urmate de zambete smulse de atingeri calde, totul recreaza imaginea unei vacante perfecte. Dar cati dintre noi privim ,,tabloul” in detaliu? Tabloul de azi seamana mult prea bine cu o imagine de ansamblu destul de simpla: apa, soare (preferabil putin nisip) si iar apa. Dar nu si in realitate, cel putin nu astazi. Azi este mult soare si atat.  Mi-e dor de o vacanta pregatita in detaliu si din pacate anul asta nu cred sa ajungem la mare, cine stie insa… 

    La mare sau nu, indiferent de aspectul fizic, varsta si alte detalii neimportante oricine trebuie sa aiba in vedere un factor important: protectia pielii.
    Prima vacanta la malul marii a fost speciala. Cu opt ani in urma, final de iunie si o caldura excesiva, dar totul era atat de frumos! Seara cand am ajuns incepuse o furtuna pe mare si ploua, dar noi am ramas pe plaja sa privim. Apoi zilele ce-au urmat au fost perfecte, soare cat cuprinde si  plimbari indelungate.
    Cazati in Mamaia, am plecat cu masina prin Vama Veche, Constanta, apoi intr-una din zile am pornit spre Bulgaria unde nisipul era foarte fin si scoicile de o naturalete uimitoare. Albe, atat de netede, minuni miniaturale. Inainte de a ne caza la mare, timp de doua zile am fost in Delta si am avut parte de ceva ce acum a luat forma unor amintiri de vis.
    Zilele petrecute pe plaja au fost relaxante, dar nu pentru tot grupul nostru. Nu aveam nici un fel de lotiuni de protectie solara si ne amageam singuri ca oricum n-avem nevoie, aveam umbrele la indemana si ,,pacaleam” soarele stand in apa. Patru persoane in total; eu am avut ,,norocul” (din ignoranta) sa ma bronzez intens (pigmentul pielii mele este de asa natura) iar ceilalti trei rosi ca racul, desigur in nuante total neuniforme de roz, rosu si iar roz. Astea au fost primele doua zile, ne-am cumparat lotiuni dar pentru ei degeaba, parea ca si cearceaful doare noaptea. Si usturimi, piele sensibila ce incepuse sa se decojeasca, nu era o imagine de ansamblu prea placuta. 

 

    Concluzia, spuneti voi. Cat de importanta este protectia pielii atunci cand ne expunem la soare? Aveti amintiri neplacute de acest gen? Sau intamplarea a facut ca voi sa fiti niste persoane foarte preocupate de acest aspect? Cert este ca nu putem ignora nici cel mai mic semnal pe care ni-l da corpul si in primul rand e important sa fim preventivi.

     Astept pareri, experiente, mesajele voastre conteaza!
 
         Pe data viitoare,

             Stay glam, loves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *