Ajutorul tău în bucătărie

Te-ai gândit vreodată, cum ar fi să nu te mai îngrijorezi atât despre timpul de gătire al unui preparat, astfel încât să ai felul tău de mâncare preferat, gata într-un timp foarte scurt și cu efort minim? Mie personal îmi place să gătesc dar nu neapărat să petrec foarte mult timp în bucătărie.

Îmi plac felurile de mâncare elaborate și îmi place să experimentez mereu ceva nou. Un aparat de gătit electric, sub presiune mi s-a părut dintotdeauna ca o idee extravagantă, ceva foarte tentant, deosebit, un ajutor special în bucătărie.

Oala sub presiune electrică de la Tefal reduce drastic timpul de gătire, cel mai mult am experimentat rumenirea, gătirea lentă sau la abur și de fiecare dată am obținut rezultate uimitoare. Oala Tefal vine cu o carte de rețete care sunt o adevărată inspirație însă trebuie să recunosc că mi-a plăcut de fiecare dată să creez sub deviza DIY. Funcția Do It Yourself permite personalizarea timpilor pentru gătire cât și a temperaturii. O altă funcție uimitoare este păstrarea la cald timp de 24 de ore, nu am fost nevoită încă să o utilizez dar mă bucură să știu că îmi poate fi de folos în orice moment.

Capacul cu închidere etanșată îmi oferă un plus de siguranță pentru că deși gătesc adesea cu ajutorul funcției de înaltă presiune, după eliminarea aburului prin supapa aferentă, orice pericol de accidentare datorat aburului fierbinte, este înlăturat.

Cel mai mult mi-a plăcut să gătesc fripturi, sosuri, gulaș și cartofi cu bacon & roșii uscate. Cu toate că această oală electrică poate găti preparatele fără să mai fie nevoie de supraveghere, mie mi-a plăcut totuși să aplic pașii tradiționali în etape, întocmai ca la gătitul pe aragaz, apoi am lăsat aburul la înalta presiune să își desfășoare magia. Acestea sunt câteva dintre mâncărurile pe care le-am pregătit cu ajutorul oalei electrice sub presiune Tefal.

Aparatul în sine este un ajutor de nădejde, însă cred că mai am nevoie de exercițiu la ciorbe/ supe care parcă nu mi-au ieșit așa cum îmi doream dar asta ține de abilitatea personală de a calcula gramajele ingredientelor și cantitatea de apă, nu de capacitățile oalei Tefal.

Ce părere ai de o oală electrică sub presiune? Pentru mine este o descoperire majoră care îmi eficientizează munca în bucătărie, la cel mai înalt nivel al său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *