Idei de gustări dulci sănătoase pentru cei mari și cei mici

Când prietenii de la Sweeteria mi-au lansat provocarea de a alcătui o postare pe tema gustări dulci sănătoase în varianta fără zahăr adăugat am acceptat rapid. Oportunitatea a venit precum o inspirație și mă gândeam deja rapid la fel de fel de brioșe, checuri delicioase gătite la cuptor, pe care să le savurăm împreună cu fetița.

Odată începută diversificarea, cu multe luni în urmă, după ce am depășit etapa în care o consideram prea micuță, am adăugat treptat diverse în alimentația ei. Astfel, pe la vreo 7/ 8 luni, îi făceam deja mini-tortulețe aniversare stil brioșe, din fructe cu iaurt, gălbenuș de ou și în principiu, banană, care oferea gustul dulce.

Peste câteva zile va fi 1 iunie, ziua copilului și vreau să îi pregătesc fetiței ceva delicios, revin ulterior cu un update la acest articol.

Până atunci, vă las cu ideea a ceva ce am mai savurat noi la micul dejun împreună:

Fulgi de ovăz, fierți în lapte de vacă (*sau în lapte de migdale făcut de mine la nutribulet, am încercat ambele variante) cu o linguriță de Dulcișor de la Sweeteria, puțin mascarpone care conferă cremozitate și ciocolata termostabilă, care se topește instant, oferind gustul deosebit de ciocolată fără zahăr adăugat. Am mai adăugat de fiecare dată fructe, întregi, sau transformate într-un sos dulce atunci când le-am pus la Nutribulet. Ideală combinația.

Astăzi, spre exemplu, am făcut un desert la pahar, alcătuit din straturi: biscuiți simpli, mărunțiți și omogenizați cu puțin unt topit plus coajă de lămâie comestibilă & puțin Dulcișor made by Sweeteria. Următorul strat era o cremă din lapte fiert cu amidon, mascarpone, Dulcișor + ou de ciocolată fără zahăr adăugat Sweeteria. Și oul acesta poate fi integrat cu succes într-o asemenea rețetă și oferă un gust deosebit. Se mai poate adăuga orice strat se dorește, de ce nu, unul făcut dintr-un sos de fructe, pregătit la Nutribulet.

Momentan e gata numai crema, revin ulterior cu imaginea completă a desertului.

Revin cu update-uri pe parcurs. Tu ce pregătești dulce pentru copilul tău de 1 iunie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *