Cărți personalizate pentru copii

Cred că dacă este să îmi amintesc despre cum erau vremurile copilăriei mele, îmi amintesc cum mă cufundam în cărți.

Fiecare final de an școlar îmi adăuga în biblioteca mea câteva cărți pe care le reciteam mereu, la nesfârșit. Țin minte că îmi plăcea să analizez timp îndelungat ilustrațiile cărților. Știi mirosul acela de carte nouă, proaspăt tipărită? Mă cucerea instant și răsfoiam, reluam toată vara cărți pe care le primeam la final de an școlar, alături de diploma de premiant. Amintirile acestea mi-au rămas acasă și mi-am propus să îi alcătuiesc și fetiței mele o bibliotecă. Deși ea încă este mică, eu am început să-i citesc cam de când s-a născut. Nu intenționez să fac din asta un scop cu program fix, însă îi citesc câte ceva atunci când consider că are energia și atenția corespunzătoare unei lecturi.

Am adăugat colecției noastre de cărți pentru copii două cărticele personalizate de la Elefantul meu. Prima carte este una destinată vârstei ei, sunt versuri scurte care pot fi citite. Ulterior, se poate face o lectură după imagini, povestind copilului despre ilustrațiile pe care le descoperim pe fiecare pagină. Cartea este în format acordeon, ușor de manevrat pentru bebeluși iar cartonul pe care este printat e unul calitativ, grosuț, rezistent. Cartea poate fi desfășurată de jur împrejurul bebelușului care poate sta pe spate, vizualizând în acest timp imaginile și chiar atingând. Bebelușii învață foarte multe despre lumea înconjurătoare și prin simțul tactil.

Despre cea de-a doua carte de la Elefantul meu nu vreau să vă dezvălui prea multe în privința conținutului. Vreau totuși să menționez că e o carte în care copilul tău poate fi personajul principal, se poate edita corespunzător chiar și cu locația dorită, pentru ca totul să pară mai real. Am fost foarte bucuroasă când am descoperit că pot adăuga o dedicație cât și o fotografie. Momentan, cartea aceasta reprezintă o bucurie enormă pentru mine. Când va mai crește Alisa, sunt convinsă că va citi ea însăși cu drag.

Următoarea comandă de carte de la Elefantul meu va conține tot genul de carte pentru vârste mai mari, căci pe site ele sunt grupate pe categorii de vârste. Dar de data aceasta îi voi alege o carte nepotului meu.

Este extrem de important ceea ce ne văd copiii noștri că facem, căci învață prin imitație, așa sunt copiii de vârste mici. Dar mult mai important consider eu că este să îi îndrumăm spre lumea cărților, să le citim timpuriu, să le arătăm că dincolo de coperțile unei cărți poate fi un univers întreg de visare cu ochii larg deschiși.

Ai mai auzit de conceptul de carte personalizată? Sigur ai un copil în familia ta, căruia i-ai putea dărui una dintre aceste cărți. Mi-ar plăcea foarte mult să-mi spui care este cartea pe care ai alege-o de la Elefantul meu, te rog să-mi spui în comentarii.

12 thoughts on “Cărți personalizate pentru copii”

  1. Am mai auzit despre conceptul de carte personalizată. Nu am copii, însă astfel de produse îmi plac pentru mine, momentan. :))) Când merg prin librării, obișnuiesc să vizitez și rafturile pentru cei mici.

  2. Ce idee drăguță!
    Eu tocmai i-am făcut cadou unei prietene niște cărți pentru copii. Îi voi arăta articolul tău, poate va fi interesată să ia ceva pentru micuța ei ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *