Cum să menții prospețimea hainelor spălate

Mai sunt câteva zile și fetița mea împlinește patru luni de viață. Încep să nu o mai percep ca pe un bebeluș îmi pare deja o fetiță matură, din felul cum gângurește, după multitudinea de expresii și reacții de pe chipul ei, din simplitatea cu care zâmbește ori când râde cu gura până la urechi, dezvăluind cele mai hazlii gingiuțe!…

Nu știu dacă spăl neapărat mai mult decât înainte, acum că o am pe ea. Dar este cert că spăl cu mai mare drag și îi întind la uscat, apoi împachetez cu bucurie hăinuțele de mini-omuleț. Este foarte plăcut și experiența din punct de vedere senzorial, mirosul care îi învăluie hainele Alisei îmi conturează așa, niște amintiri speciale… Înainte să se nască, mă tot gândeam că voi alege cel mai probabil, un detergent destinat hainelor bebelușilor și probabil că balsam, nu. Mai mult de teama de a nu fi nociv pentru pielea sensibilă de bebeluș dar am concluzionat că ar fi mai bine să nu fiu mult prea protectivă în raport cu îngrijirea fetiței.

Îi spăl și hainele ei așa cum le spăl și pe ale noastre și totul este în regulă. Nu a făcut nici o alergie, pielea ei este perfectă, fără iritații sau pete.

Îmi place să folosesc și un balsam pentru că este diferență mare la atingere, hainele sunt mult mai fine, nu au acea duritate deranjantă la contact cu pielea.

Sunt câțiva ani de când am renunțat complet la detergentul de tip pudră. Prefer detergentul în format de capsule sau pe cel lichid.

Despre Lenor cred că știe toată lumea. Când am aflat că au apărut capsule pentru spălare, am vrut neapărat să le încerc și trebuie să spun că m-a mulțumit parfumul plăcut. Obișnuită cu alte mărci de detergent puneam și două capsule pentru o spălare, în cazul hainelor ce necesitau o curățare mai intensă. Cu Lenor nu este necesar, mi se pare cu mult mai concentrată o capsulă decât alte branduri producătoare de detergenți pentru haine pe care le-am încercat. Am spălat și spăl în funcție de necesități. Uneori la 20, 40 de grade sau chiar la 60 atunci când consider astfel. De fiecare dată hainele s-au spălat bine iar capsula s-a dizolvat.

Preferata mea este gama Orchid, balsamul în combinație cu aceleași capsule sunt extraordinare.

Tu ce folosești la spălarea hainelor? Ai găsit acel detergent pe care îl preferi și pe care să îl recumperi mereu?

10 thoughts on “Cum să menții prospețimea hainelor spălate”

  1. personal, imi place mult detergentul de la sano. si mai mult decat detergentul, ador balsamul. am incercat si lenor, dar nu m-a dat pe spate. spala bine, insa mirosul este vag, nu este puternic. in schimb, rezista bine. aici are o bila alba

  2. Am folosit și eu Lenor, ambele variante, detergentul este foarte bun, iar ca balsam rămân la vechea mea preferință – Lenor albastru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *