Sanatatea incepe din farfurie

  Consider ca oricine ar aprecia o reteta bine elaborata, mai ales una cu ingrediente cat mai naturale. Mi-am propus sa va arat ca desi unii oameni sunt sceptici in aceasta privinta, se poate prepara usor ceva gustos . A fi vegetarian pana la urma nu este greu deloc. Se pot alege preparate care in fond sa nu fie deloc costisitoare. Astfel rezulta un dublu beneficiu- cu un minim de efort financiar putem pregati mancaruri delicioase si mai ales sanatoase! Sau, altfel spus nu e necesar sa fim vegetarieni, cum nici eu nu sunt; dar cateodata face bine organismului un preparat simplu, care sa ne ajute sa eliberam mai usor toxinele acumulate din fel de fel de mancaruri.

 In alta ordine de idei, cred ca este important sa fim informati, si mai ales cand acea informatie poate reprezenta o alegere/ optiune pentru sanatatea noastra, va prezint noutatea:
   Suplimentul alimentar care ofera organismului vitaminele si mineralele atat de necesare, toate acestea cu
 Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

 

    In acest sens m-am gandit la un meniu pentru intreaga zi. 
   Evident, ideile ar fi cam in ordinea ce urmeaza:
   1. Mic dejun: salata de fructe 
   2. Pranz: Platou vegetarian
   3. Gustarea de seara: Bruschete vegetariene
 Sa le luam pe rand pentru un plus de gust 🙂
  1. Mic dejun. In functie de preferintele de moment sau generale, puteti alege intre salata de fructe sau salata de cruditati- legume.
   
  O salata de fructe buna pentru mine personal tine si de improvizatie: ce am la indemana in frigider si ce consider ca ,,da bine la papilele mele gustative” ca un tot unitar.
   Am ales sa va prezint salata de avocado, grepfrut si mere
    Ingrediente:(4 portii)
4 fructe de avocado, 1 grepfrut, 1 salata verde, 1 mar- se poate inlocui cu o rosie,  1 lamaie, 4 smochine, ceapa verde, busuioc, 1 lingura otet, 2 linguri ulei masline, sare si piper.
      Se taie merele si fructele de avocado in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Se taie smochinele in patru. Grepfrutul se curata de coaja, se desface in felii si se curata fiecare felie de pielita protectoare.  Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece se scurg apoi se aseaza pe un platou. Deasupra lor se aseaza cat mai armonios  feliile de avocado, mere, grepfrut si smochine. Se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de ceapa verde. Separat, se pregateste vinegreta (ulei masline + otet + sare& piper) care se serveste separat in sosiera.
2. Platoul realizat de mine pentru masa de pranz contine:
Snitele soia, rosii umplute cu salata de vinete( fara maioneza), chiftelute cu soia si cartofi.
 Ingrediente: snitele soia, sare, piper, boia dulce, iute, pesmet, ulei pentru prajit.
    Se pune oala cu apa si sare la fiert, cand apa clocoteste  se adauga bucatile de soia si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Dupa ce se inmoaie bine se pun in sita si se scurg. Dupa ce se elimina apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti. Apoi se dau prin pesmet si dupa ce se prajesc  se lasa la scurs pe servetel de hartie.
  Pentru rosiile umplute se pregatesc vinetele in mod normal si dupa ce sunt coapte/ tocate se vor amesteca doar cu putin ulei si sare. 
   Se taie cate un capac la rosii, se scobeste miezul cu o lingura si se da deoparte. Pentru un aspect mai placut se poate taia capacelul in zig- zag cu un cutit bine ascutit. Se umplu apoi rosiile cu salata de vinete si se decoreaza dupa bunul plac.
   Chiftele de soia si cartofi. 
  Ingrediente: 100g soia (granule) , 2 cartofi, 2 catei usturoi, 3-4 linguri faina, o legatura marar, o legatura patrunjel, sare si piper, ulei pentru prajit.
    Granulele de soia vor sta la inmuiat 20 min. timp in care se vor fierbe cartofii. (Cu tot cu coaja) Se vor scurge granulele de apa, adaugam cartofii dati pe razatoarea mica, mararul & patrunjelul tocati marunt, usturoiul dat pe razatoare, sare si piper. Pentru a praji mai usor compozitia, in momentul ,,modelarii”, bilutele se pot turti usor- devenind plate si se vor tavali prin faina.  Se poate adauga si orez fiert (ciuperci fierte tocate marunt) tine doar de imaginatie & preferinte.
     
 3. Gustarea de seara
      Bruschete.
Ingrediente: 2 rosii, 3 felii paine, o lingurita ulei masline, 2-3 catei usturoi, oregano, busuioc, sare grunjoasa.
      Mod de preparare: rosiile se taie cubulete si se amesteca cu uleiul condimentele si usturoiul pisat. Se pun cu lingura pe feliile de paine prajite si se presara sare grunjoasa. Pentru o aroma subtila de usturoi se poate freca direct pe painea prajita. Optional se poate adauga patrunjel, maghiran, rozmarin, piper, ardei iute tocat marunt, masline, ciuperci.
    
     Acesta a fost meniul propus de mine pentru intreaga zi, in cazul in care ati dori o idee in legatura cu ce ati mai putea 
prepara. 

Sper sa va fie pe plac si de ce nu, sa-mi impartasiti din experientele voastre culinare de acest gen. 
   Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.
       Sweet kisses, glam dolls!
   

4 thoughts on “Sanatatea incepe din farfurie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *